2021-08-05 Prohlídka Jízdárny ve Světcích, posezení v kavárně

Krásné odpoledne strávili klienti Centra sociálních služeb s kastelánem panem Mgr. Pavlem Voltrem při komentované prohlídce Jízdárny ve Světcích. Do výkladu pana Voltra se také aktivně zapojil pan František Mráz, klient DS Panorama. Prohlídka v režii těchto dvou pánů byla impozantní. Nikdo nevěřil, že nic z toho nebylo předem připravené. Vzájemně se doplňovali a o zábavu bylo postaráno. Pro pana Mráze to byl vskutku nezapomenutelný zážitek. Klienti si prošli celou jízdárnu, a to od sklepa po půdu. Pro ty, kterým zdolání schodů dělalo již velké problémy, byly připraveny židle k odpočinku.

Součástí každoročních prohlídek této krásné Jízdárny je také výstava ručních prací seniorů, které vytvářejí pod vedením velmi šikovných aktivizačních pracovnic. Je opravdu k nevíře, co vše jejich ručičky zvládnou vytvořit za krásu. Výstavu si senioři také prošli, aby se pochlubili výrobky mezi jednotlivými domovy. Výrobky vystavovaly DS a DZR Panorama, DS Panenská a DS Kurojedy.

Zážitky pak senioři vstřebávali při příjemném posezení v Kavárně Světce u kávy a zákusku.

Moc děkujeme panu Mgr. Pavlu Voltrovi za perfektní průvodcovské služby a všem z kavárny za vlídné přijetí a výbornou obsluhu.