Fejeton

Fejeton

Dnes si stále stěžujeme na dnešní mládež, že za našich mladých let to šikanování nebylo, ale také bylo, ale né tak kruté jako dnes a proto takový náckové by se pořádně trestat měli a né aby se jich ještě rodiče zastávali. Většinou jsou také takový jako jejich děti anebo o prohřešku svých dětí nechtějí nic věděti.

Vždyť naši oblíbení herci, když se v televizi přiznávají, co ve škole prováděli, že za to dvojku až trojku z mravů měli. Do života se čestně připravili a nás občany krásnými pořady veselili a potěšili.

A co naše mládež hodně kazí? Vždyť v televizi i v těch moderních přístrojích jsou pořady, že pro mládež jsou hrdinové jen zloději a lumpové a vrazi.

Věda se zastavit nedá, a tak krutost a nedůstojnost se u nás zvedá. Věřte lidé v lepší svět, ono to nebude hned. Politice nerozumím a co se ve státech zlého děje, to též pochopit neumím. Jen si přeji, aby naše děti, vnuci a vůbec příští generace nepoznali války, bolesti, jen lásky měli plné srdce.

 


 

Náš svět

Co se to v tom světě děje? V polovině zeměkoule zle je. Copak to šílenství nikdo nezastaví, copak si nikdo s těmi z nepřátelskými zeměmi neporadí?

Proto dnešní věda mnohým lidem klidu nedá. Při tom by nám Čechům stačilo málo, obnovit průmysl, zemědělství a nedovážet vše jaký šmejd a nesmysl.

Vždyť české pracovité ruce jsou známy po celém světě, a jestliže by už konečně někdo v naší vládě udělal pořádek, má zkušenosti a zdravý rozum, do toho se strefovali. Začínáte, ale nic špatného na něho nemáte. A jestli to nevíš, tak je to pan Babiš. Chce si s každým promluvit, se stranami se domluvit, vždyť celá léta u korýtek ti vychytralí byli, mnoho škody nadělali, jenom pro sebe milióny vydělali a my daňový poplatníci, abychom jejich dluhy zaplatili?

Vždyť chudí lidé i důchodci skromně žijí, a těm podfukářům a zlodějům z dřívějších dob se dodnes jejich dluhy kryjí.

No a co bychom si my Češi přáli? Spravedlnost vždyť už těch lumpáren bylo dost. Hlavně chceme mír a zničit zbraně, atom, jinak bychom byli s naší modrou zeměkoulí špatně na tom.

 

Vlasta Broncová